miercuri, 14 aprilie 2010

Omleta cu ciuperci


200-300g ciuperci,3-4 oua,o ceapa de marime mijlocie,30-40g unt sau uleiori slanina afumata,marar,patrunjel,piper,sare,o lingura smantana sau lapte.

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei,adaugand ciupercile bine spalate si taiate in felii mari.Se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic,pana scade apa ce o lasa si se inmoaie.La nevoiem,se adauga putina apa,ca sa fie ine fierte,apoi se sareaza si se aromeaza dupa gust.Reci se adauga in ouale ,care au fost batute bine,cu smantana sau laptele.In tigaia fierbinte,se pune slanina taiata cubulete si se prajeste la foc mic,pana devine aurie,se pune untul sau 2 linguri de ulei,care se vor incalzi repede de la tigaie,adaugand imediat compozitia cu ouale,lasand-o sa se coaguleze 1 minutla baza,apoi se amesteca pana se coaguleaza dupa preferinta.
Ciupercile se servesc imediat ca fel intai sau ca fel doi,cu diferite salate de cruditati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu