Omul. Maimuţa care şi-a vândut blana, încrezătoare în viitorul industriei textile.
duminică, 11 aprilie 2010
icre de peste,prepararea icrelor
50g de icre,250ml ulei,2 linguri de zeama de lamaie,5 linguri de apa,o lingurita de mustar
Icrele proaspete,fara sa se spele,se sareaza putin,se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc.La congelator se pot pastra in acest fel in punga de nailon,timp indelungat 6-8 luni.Daca icrele trebuie conservate mai mult timp fara congelator,se sareaza abundent(200-300g se sare pt un kg de icre),amestecandu-le bine,apoi se aseaza intr-un borcan bine acoperit cu capac sau cu o folie,ca sa nu se evapore apa si sa se usuce.Aceste icre trebuie sa se desareze cand se prepara.Icrele se pun intr-un saculet mic de tifon,legat ca sa nu se risipeasca icrele care se tine 2-3 ore in apa rece,apoi se strange bine saculetul ca sa se scurga apa si icrele se pregatesc ca si cele proaspete.
Icrele proaspete,lasate la frigider 2-3 zile,putin sarate,se va scurge apa care s-a lasat prin topirea sarii,fara sa se mai spele;se pun intr-un castron,impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie sau cu 5-6 picaturi de otet,se bat bine cu furculita ca sa se adune pielitele,care apoi se vor indeparta si sa se formeze un lichid vascos prin spargerea unor icre.Numai in acest moment incepe adaugarea uleiului ca sa se lege.Nu se pune nici gris nici franzela deoarece le denatureaza gustul si aspectul.Substanta acra emulsioneaza rapid uleiul,evitand astfel separarea lui.Uleiul se toarna,exact ca la maioneza,din sticla cu dop subtire,batand incontinuu cu furculita sau cu mixerul.Cand devin prea tari,se adauga cate o lingurita de apa rece care le inmoaie.Substanta acra le si albeste si le face mai pufoase,se gusta icrele ca sa se adauge numai cat este necesar,sa nu fie prea acre.Treptat se adauga 4-5 linguri cu apa,care le inmoaie si le inmulteste.Compozitia va capata aspectul unei creme pufoase si consistente,care-si va mentine bine forma (gustul de sare si acru sa nu fie prea pronuntat).Se poate pune si ceapa rasa fin,dupa gust.Salata se aranjeaza pe platou,se niveleaza cu cutitul,apoi se fac dare cu furculita.Se orneaza cu masline taiate in forma de stea,cu raze subtiri din gogosari si cu felii de lamaie cu marginea crestata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu