luni, 19 aprilie 2010

Rasol cu afumatura


300-400g carne de rasol,100g costita sau slanina afumata,100ml suc de rosii,200ml vin,foaie dafin,o lingurita ceapa rasa,o lingurita de faina,o lingurita mustar.

Slanina sau costita taiata in cubulete mici se prajeste intr-o cratita,la foc mic,pana cand devin aurii.Se ia cratita de pe foc,se adauga ceapa rasa si faina,cu care se amesteca bine,apoi se stinge cu sucul de rosii si vinul acrisor si apa ca sa se lege 500 ml de sos,lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege cu faina.Se mai dilueaza ,daca este nevoie,ca sa fie ca o smantana subtire,potrivindu-se gustul cu sare si acreala.Pentru aroma se pun foi de dafin si mustarul,adaugandu-se si bucatile de carne fiarta.
Se serveste cu garnitura de macaroane,piure de cartofi sau orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu