marți, 13 aprilie 2010

Ciuperci cu orez


jumatate de kg de ciuperci,100g orez,50 ml ulei sau unt,o ceapa,un pahar de apa sau supa de zarzavat,sare ,piper,marar sau ptraunjel taiat marunt.

Ceapa taiata marunt,se caleste un minut in unt sau ulei,se adauga ciupercile spalate si taiate in felii mari si se fierb acoperite la foc mic,pana cand scade toata apa pe care o lasa.Se adauga atunci,orezul curatat,spalat si scurs,apa sau supa de zarzavat,o lingurita de sare sau vegeta,patrunjelul sau mararul si se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic sau se dau la cuptor,tot acoperite pana cand scade complet apa si orezul este fiert,aproximativ 30 minute.
Se serveste ca garnitura,langa fripturi de orice fel,sau cu sos de rosii ca fel intai.In acest caz,orezul se poate se poate presara,cand este gata cu 50 g branza telemea rasa sau cascaval ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu