marți, 27 aprilie 2010

Cornuri dospite


100g unt,100g untura,100g zahar,2galbenusuri sau un ou intreg,150ml lapte sau smantana ,30g drojdie,500g faina,sare,vanilie,coaja rasa de lamaie.

Intr-un castron,se freaca drojdia cu zaharul,pana cand se lichefiaza,apoi se adauga untul si untura sau margarina moale,galbenusurile sau oul intreg,laptele sau smantana,sarea,coaja de lamaie sau vanilia si la urma faina.Se amesteca mai intai cu lingura si apoi si apoi se framanta cu mana 5-6 minute,aluatul va fi mai vartos.Se lasa sa creasca la cald 15 minute,apoi se pune pe o foaie de nailon,presarata cu faina si se intinde foaia dreptunghiulara de 3-4 mm grosime.Foaia se taie in fasii,pe lungime,cu latimea de 6-7 cm,iar aceasta se taie pe diagonala,in triunghiuri.Pe cate o latura a fiecarui triunghi se pune jumatate de linguri de marmelada mai vascoasa.Triunghiurile se ruleaza in forma de cornuri si pe masura ce sunt gata se aseaza in tava,cu distanta de 1cm intre ele.Se lasa sa creasca in tava circa 15 min,apoi se ung cu pensula inmuiata in albus batut putin cu furculita.
Se coc 30 minute la foc mijlociu(putin rumenite),apoi se trec prin zahar pudra cu vanilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu