Omul. Maimuţa care şi-a vândut blana, încrezătoare în viitorul industriei textile.
sâmbătă, 10 aprilie 2010
reteta de bors ,un remediu natural
Preparat specific bucătăriei româneşti, borşul de putină este un remediu pentru o serie de afecţiuni: de la astm, bronşite, oboseală cronică, boli nervoase şi endocrine până la combaterea alcoolismului.
Borşul se foloseşte şi în cosmetică pentru catifelarea tenului.
Pentru prepararea unui borş gustos şi sănătos aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de tărâţe de grâu, 100 de grame de mălai, o crenguţă cu frunze de vişin, 5 litri de apă şi 20 de grame de drojdie, un kilogram de pâine neagră. Se face o plămadă din 500 de grame de tărâţe, mălai, drojdie de bere şi apă caldă.
Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină de 20 de litri. În niciun caz borşul nu se prepară în vase metalice! Se adaugă restul de tărâţe şi apa călduţă şi se lasă să dospească cinci-şase ore.
Se adaugă apă clocotită până se umple vasul, apoi pâinea tăiată felii, bine prăjite şi crenguţa de vişin. Se amestecă borşul cu o paletă de lemn şi se lasă să se limpezească timp de 24 de ore. Când borşul s-a consumat, se umple iar vasul cu apă fiartă şi se amestecă bine. După 24 de ore se obţine o nouă serie de borş.
Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vreţi să fiţi în formă, beţi câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta. Dacă aveţi probleme cu ficatul sau cu bila, beţi pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană de borş. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu