duminică, 11 aprilie 2010

Friptura de miel la cuptor


Pentru friptura partea cea mai buna este piciorul din spate(pulpa)pana la rinichi.Carnea,neudata,se parleste la flacara,ca sa se arda firele de par.Osul se sparge cu satarul in 2-3 locuri,ca sa se poata taia carnea in bucati,cand este fripta.Carnea de miel scade mult la fript,cu osul isi va pastra mai bine forma.Bucata de carne se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea eipentru a nu ramane loc liber in jur(astfel se va arde sosul),se presara cu un varf de cutit cu piper,si un varf de cutit cu boia dulce de ardei,(care nu se intinde cu mana la suprafata),ca sa se rumeneasca frumos,se adaua si o crenguta de rosemarin si o ceapa mica pe langa bucata de carne (da un gust deosebit sosului) apoi se unge bine cu untura de porc sau ulei.Tava se introduce in cuptorul bine incins,unde se lasa 20 de minute,pana cand se rumeneste putin,apoi se presara cu un praf de sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri cu apa (ca sa nu se arda sosul).Din cand in cand,carnea se intoarce,ca sa se rumeneasca uniform,stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava,care se completeaza cu apa cat este necesar sa nu se arda.Dupa ce s-a rumenit putin,carnea se acopera,ca sa ramana mai suculenta.Se frige in circa o ora si jumatate.Cand este gata,se pun in sos 3-4 catei de usturoi,taiati in felii si cu acest sos se stropeste bine friptura,astfel usturoiul aromeaza mai intens.

Se serveste cu salata de cartofi preparata cu ceapa,cu salata verde,cu cartofi prajiti etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu