Omul. Maimuţa care şi-a vândut blana, încrezătoare în viitorul industriei textile.
miercuri, 14 aprilie 2010
Posetute cu sunca
circa 300g aluat frantuzesc,200g sunca slaba,un galbenus.
Aluatul frantuzesc se intinde in foaie dreptunghiulara de circa 20/50cm,apoi se taie in 10 fasii pe latura de 50cm,acestea vor avea dimensiunile de circa 5/20cm.Din latura mai ingusta,se va taia cu ruleta sau cu cutitul(trecut prin faina) o fasie de 1cm,care se va lasa la o parte.Se ia cate o fasie de sunca,taiata foarte subtire,care sa aiba o latura de 5 cm si cealalta de circa 10cm,se ruleaza cu diametrul de 3cm si se aseaza,astfel rulata,pe latimea de 5cm a aluatului,indoin repede aluatul peste ea ca sa nu se deruleze,fara sa se preseze,se aseaza in tava neunsa,cu distanta de 3cm intre ele.Bucatica de aluat rezervata se va taia in jumatate si se vor aseza bucatile incrucisate deasupra posetutei,sau se lasa intreaga si se aseaza pe diagonala.Se ung apoi,cu pensula,cu galbenus de ou,fara sa se atinga marginile taiate(pentru a nu se impiedica desfacerea aluatului in foi,prin coagularea galbenusului).Astfel aranjate posetutele se lasa la rece 15 minute,apoi se coc ca si cornurile aprox.30 minute,dupa 10 minute focul se reduce la jumatate si cuptorul nu se deschide 20 minute.Se servesc calde sau reincalzite.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu