luni, 19 aprilie 2010

Musaca cu orez si legume fierte


1 kg legume,300-400g carne de porc slaba,de vitel sau piept de pasare,100g orez,100g ceapa,250ml smantana,50g unt sau ulei,marar,patrunjel

Toate legumele pe care le doriti in musaca,se fierb inabusite.Carnea tocata de doua ori prin masina,se caleste cu ardeiul si cu condimentele intr-o cratita cu 3-4 linguri de ulei si se lasa la o parte.Orezul se fierbe,intr-o oala cu apa de 3-4 ori mai multa decat orezul,sa ramana bobul intreg.Cand toate sunt gata se amesteca carnea cu orezul.Intr-un vas termorezistent,uns cu margarina sau unt,se aseaza un strat le legume,peste care se aseaza jumatate din carnea cu orez,apoi iar un strat de legume,urmate de restul de carne si legume.Deasupra se pun bucatele de unt.Vasul se introduce la cuptor cu 15 minute inainte de servirea musacalei.Cand se scoate din cuptor,deasupra musacalei se pune smantana.In loc de smantana se poate pune deasupra"sos alb pentru glasat fripturi" sau se presara cu branza telemea rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu