luni, 5 aprilie 2010

MANCARE DIN CARNE DE OAIE CU MARAR SI TARHON


jumatate de kg carne de oaie,100g ceapa,50ml ulei,50-100ml vin,50ml suc de rosii,30g faina,o lingura de marar sua tarhon taiat marunt,zeama de lamaie,boia de ardei dulce,dafin,piper,ienibahar,sare.

Carnea de oaie,marinata sau proaspata,se taie in bucati de marime mijlocie.Ceapa taiata marunt,se caleste in ulei apoi se adauga jumatate de lingurita cu boia dulce sau o lingurita rasa cu pasta de ardei(care si sareaza)si imediat carnea,se amesteca 2-3 minute,ca sa se prajeasca putin la suprafata si se presara cu o lingurita rasa de sare,daca nu s-a pus pasta de ardei.Dupa ce se adauga 200ml de apa fierbinte,cat sa cuprinda bine ceapa,carnea se lasa sa fiarba acoperita 2-3 ore,ca sa se inmoaie bine,adaugand apa din cand in cand,ca sa nu se arda ceapa.
Carnea de oaie se poate fierbe si in oala sub presiune,aranjata la fel,cu ceapa calita si 500 ml apa,mancarea fierbe in circa o ora si jumatate.Cand carnea este fiarta in oricare varianta,se amesteca faina cu vinul si sucul de rosii,care apoi se toarna in sos si se lasa sa fiarba cateva clocote,ca sa se lege,daca sosul este prea gros,se dilueaza cu suc de rosii sau vin,dupa gust,sau apa (cat sa cuprinda bine bucatile de carne.Se adauga dafin,cate un varf de cutit de piper si ienibahar,dupa cateva clocote,cratita cu mancare se ia de pe foc.Se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie,iar pentru aroma,se pune mararul sau tarhonul
Se serveste cu garnitura de orez,garnitura de legume calite in tigaie sau pe gratar sau cu piure de cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu