duminică, 4 aprilie 2010

Pui cu smantana si hrean


Un pui mijlociu,jumatate de kg de zarzavat de supa(morcovi,patrunjel,telina,ceapa) 2 linguri de hrean ras fin,400-500 ml de smantana grasa,o lingurita de mustar,1 lingurita de sare fina,patrunjel taiar marunt.

Zarzavatul curatat,taiat in sferturi,se pune la fiert intr-un vas,in 2 litri de apa clocotita.Puiul bine curatat se adauga intreg la supa clocotita,ca sa se coaguleze repede carnea la suprafata,formandu-se un strat intarit care nu va permite sucului carnii sa se scurga in supa (carnea nu va ramane seaca).Se pune si o lingurita rasa cu sare sau o lingurita du vegeta,chiar de la inceput,ca sa se adune spuma si se lasa la fiert,la foc mic,aprox. 1 ora.Se incearca daca puiul este fiert,infigand furculita in piept,daca aceasta intra cu usurinta vasul se ia de pe foc.Puiul se lasa sa se raceasca in supa.Dupa aceea,toata carnea se desprinde de pe oase si se taie in cubulete (supa care a ramas se va folosi ca orice supa de carne).Smantana se amesteca cu hreanul,se da gust mai picant cu mustar si se adauga sare fina,zeama de lamaie si o lingurita cu zahar.Se amesteca toate ingredientele si apoi cu carnea.Salata se aseaza pe un platou cu margine mai inalta,se niveleaza,se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt si se tine la rece 1-2 ore.
Se sereste ca fel intai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu