vineri, 23 aprilie 2010

Limba cu masline


6-8 felii limba(vita,vitel sau porc),o ceapa,100ml ulei,dafin,25g faina,100ml vin,200ml suc de rosii,150g masline,3-4 felii de lamaie,10 boabe de piper,1 lingurita de mustar,250ml supa in care a fiert limba.

Ceapa,rasa prin razatoarea cu gauri mici,se caleste in tot uleiul,timp de 1 minut.Se stinge cu sucul de rosii,frecat cu faina si cu supa rece si se adauga celelalte ingrediente inclusiv limb.Cratita se introduce in cuptor,unde se lasa 30 minute,ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul.Sosul nu trebuie sa fie prea gros,deoarece cand se mai raceste se mai ingroasa,daca este nevoie se,se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii.Sare se pune numai cand se raceste,daca mai este necesar(au fost si maslinele sarate)
Se serveste rece,ca fel intai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu