luni, 12 aprilie 2010

Carne asada-bucataria mexicana


Este o reteta mexicana pentru carnea de vita marinata,facuta la gratar si servita cu tortilla.Este o mancare delicioasa ,potrivita pentru orice ocazie.

Aveti nevoie de;2 bucati de carne de vita,12 bucati de tortilla de faina,jumatate de ceasca de tequila,jumatate de ceasca zeama de lamaie,jumatate de ceasca zeama de portocala, usturoi pisat,o ceapa taiata marunt,piper negru,1 ceasca de salsa,1 ceasca de guacamole si 2 linguri de tabasco.

Se amesteca zeama de lamaie si de portocala cu usturoiul,ceapa,tequila,piperul si tabasco intr-un bol.Se adauga carnea si se marineaza pe ambele parti.Se acopera bolul si se lasa la frigider,carnea se mai intoarce,ocazional.Carnea trebuie lasata la marinat intre 6-8 ore.Gratarul se incalzeste in prealabil,tortilla se uda cu cateva picaturi de apa si se aseaza pe o folie de aluminiu,pentru ca mai apoi sa se puna pe gratar.Carnea se scoate de la marinat si se pune si ea pe gratar,din marinata ramasa se mai unge carne din cand in cand.Carnea se gateste dupa bunul plac,12-15 minute pentru cei ce servesc mai in sange.Cand considerati ca este gata,se ia de pe gratar si se taie in feliute subtiri,se pun bucatele de carne pe fiercare tortilla impreuna cu salsa si guacamole si se servesc.
Daca nu va place la farfurie se poate servi si intr-o lipie precum o shaorma,atunci nu veti mai adauga tortilla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu