luni, 19 aprilie 2010

Chiftele de ficat


150g ficat de vitel,porc sau pasare,50g franzela,un ou,o ceapa,2 linguri ulei,sare ,piper si ienibahar,nucsoara,patrunjel taiat marunt,pesmet si faina.

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei si dupa ce s-a racit,se da prin masina de tocat,impreuna cu ficatul crud si franzela inmuiata o clipa in apa rece si stoarsa bine.La tocatura se adauga oul intreg,condimentele,sarea si patrunjelul.Compozitia va fi moale.Pe o foaie de nailon se pun 2 linguri de faina sau pesmet.Se ia cate o lingura din compozitie care apoi se trece prin faina sau pesmet si i se da forma de chiftea.Tigaia fara grasime se infierbanta,3-4 minute la foc mijlociu,se toarna ulei si imediat se adauga chiftele una langa alta,fara sa se inghesuiasca.Se rumenesc circa 4-5 minute pe fiecare parte.Pe masura ce unele sunt prajite,se inlocuiesc cu altele sa nu se arda uleiul.
Se servesc calde,simple,ca aperitiv sau cu diferite garnituri si salate ca fel doi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu