vineri, 23 aprilie 2010

Ziua a saptea!...


Şi a sfârşit Dumnezeu în ziua a şasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a şaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
Şi a binecuvântat Dumnezeu ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut şi le-a pus în rânduială.

Cum adica s-a odihnit?Dumnezeu doarme?
O putere atat de mare incat desparte apele de uscat,desparte intunericul de lumina si creeaza toate vietuitoarele apelor,cerului si pamantului are nevoie de odihna?
Nevoia de odihna nu este o caracteristica muritorilor?
Este asta o dovada ca Biblia este produsul imaginatiei oamenilor?
Omul a alterat-o?
Oare cat din biblie este alterat,este posibil ca toate invataturile ei sa fie gandirea omului?
Eu aici nu contesc in niciun fel existenta lui Dumnezeu,doar expun niste indoieli in legatura cu Biblia.
Ba mai mult de atat Vechiul Testament este o carte de istorie cu diverse legende, plină de mitologie , o carte în care Dumnezeu este răzbunător, gelos, sau mai bine spus, mult mai aproape de chipul şi asemănarea omului. Noul Testament este cu totul altceva: aici găsim un Dumnezeu al iubirii nesfârşite, al graţiei şi compasiunii.
Ce sa intelegem de aici?Ca el s-a schimbat intre timp?Poate ca a trecut printr-un proces de maturizare?
Biblia de-a lungul timpului a trecut prin foarte multe traduceri,ajustata,slefuita sau chiar evanghelii scoasa din ea,in functie de interesele politice din acel timp sau de directia ce trebuia data maselor pe termen lung.
Prin urmare sa luam de bun cuvantul Bibliei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu