vineri, 23 aprilie 2010

Chiftele de creier


150g creier de porc sau vitel,50g parmezan sau branza telemea,o ceapa,un ou,25g faina,50g franzela,o lingurita de sare,un varf de cutit cu piper si ienibahar sau nucsoara,marar sau patrunjel si pesmet.

Ceapa rasa fin sau taiata marunt,se caleste,un minut cu o lingura de ulei.Creierul se zdrobeste bine cu furculita,se adauga ceapa calita,oul intreg,piperul,ienibaharul,faina,franzela inmuiata in apa rece si bine stoarsa,sarea,marar sau patrunjel taiat marunt,branza rasa si se amesteca bine.Compozitia va fi moale.Pe o foaie de nailon se pun 2 linguri cu faina sau pesmet.Se ia cate o lingura din compozitie care apoi se trece prin faina sau pesmet si i se da forma de chiftea.Se pregatesc la inceput 10-12 bucati,pentru o tigaie,apoi se continua la fel pana cand se termina compozitia.Tigaia fara grasime,se infierbanta,3-4 minute la foc mijlociu se toarna ulei intr-un strat de 1 cm si imeadiat se aseaza chiftelele,unele langa altele,neinghesuite.Se rumenesc 4-5 minute pe fiecare parte.
Se servesc calde,simple,ca aperitiv,sau cu diferite garnituri si salate ca fel doi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu