joi, 15 aprilie 2010

Ciorba de fasole verde


Morcov,patrunjel,o ceapa,jumatate kg fasoleverde,un ardei,jumatate kg rosii,frunze de patrunjel si telina,cimbru sare.

Zarzavatul si ceapa,rase prin razatoarea cu gauri mari,se calesc 2 minute cu 2 linguri de ulei,apoi se stinge cu 1 litru de apa fierbinte.Cand clocoteste apa,se pun pastaile de fasole rupte in bucati de 1-2 cm lungime,ardeiul taiat in felii subtiri si o lingurita de sare.Cand toate sunt fierte,se adauga sucul de rosii,se lasa sa fiarba cateva clocote,se sareaza si se acreste,daca mai este nevoie.Pentru aroma,se adauga frunze de patrunjel,o frunza de telina taiata marunt si o mica ramura de cimbru.Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri,batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100ml smantana sau iaurt,batute bine cu un galbenus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu