miercuri, 14 aprilie 2010

Cascaval la capac


100-150g cascaval,unt sau ulei,lapte ,faina

Cascavalul se taie in felii de 1cm grosime.Feliile se inmoaie in lapte,se trec bine prin faina,apoi inca odata abundent prin laptesi faina(prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina,care va forma o crusta la suprafata cascavalului si astfel nu se va lipi de tigaie).Se poate face din faina si putin lapte o compozitie ca de clatite,care sa acopere in strat subtire feliile de cascaval care bine scurse,luate cu furculita,se vor trece prin faina.O tigaita numai pentru o persoana se pune pe foc si se incalzeste 3-4 minute,fara grasime,se pun apoi 25g un t sau ulei si dupa cateva secunde,se aseaza feliile de cascaval.Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute,apoi se trece cu lama cutitului pe sub ele si se intorc,lasand sa se prajeasca si pe aceasta parte 2-3 minute,ca sa se inmoaie bine.Se servesc imediat altfel se vor intari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu