duminică, 4 aprilie 2010

CIORBA TARANEASCA!


300-400 grame de carne de vita sau de porc mai grasa,morcov,patrunjel,telina(total 200g),o ceapa de marime medie,1-2 ardeo grasi,3 rosii,2 cartofi mijlocii,o mana de mazare boabe,10-20 pastai de fasole verde,bors sau alta substanta de acrit,frunze aromate,sare

Pieptul vaca sau ciolanul de porc proaspat se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu o lingurita de sare,se fierb circa o ora,la foc mediu,ca sa nu se tulbure supa.Zarzavatul si ceapa,rase prin razatoarea cu gauri mari,se calesc doua minute in 2 linguri de ulei si se adauga in supa,impreuna cu fasolea rupta in bucati.Dupa circa 30 de minute,se adauga mazarea.Cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte,se pun cartofii taiati in cuburi mici,ardeii taiati in felii subtiri si rosiile(daca se poate,curatate de coaja) taiate in felii de 2 cm grosime.Ciorba se fierbe inca 15 minute,ca sa se inmoaie si cartofii,apoi se adauga borsul sau alta substanta acra,completand lichidul,ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust.Se lasa sa mai fiarba cateva clocote,apoi se ia de pe foc,se aromeaza cu leustean sau patrunjel si se serveste nedreasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu