marți, 20 aprilie 2010

Pasteta din ficat de pasare sau de vitel


300g ficat,200-300g ceapa,3 linguri ulei,200g unt,100ml smantana,cate o jumatate de lingurita de condimente de pasteta:piper,ienibahar,coriandru,nucsoara si sare fina.

Ceapa taiata marunt,se caleste 10 minute,intr-o cratita,in ulei la foc mic(nu direct pe flacara),pana cand devine lucioasa fara sa se ingalbeneasca.Se pune apoi ficatul taiat in felii de 2-3 cm grosime sau daca este de pui se lasa bucatile intregi si se adauga condimentele macinate.Ficatul se frige acoperit,la foc mic,numai 10 minute astfel se va intari.Dupa 5 minute,se intoarce pe partea cealalta si se amesteca in ceapa,avand grija sa nu se arda.Apa nu se pune.Ficatul rece se trece de 2-3 ori prin masina de tocat,impreuna cu ceapa si cu tot sosul format.Untul se freaca pana cand devine moale si se amesteca cu pasta de ficat si smantana,se potriveste gustul numai cu sare fina.Pasteta se aranjeaza pe platou,se tine in frigider sa se intareasca si apoi se orneaza in functie de preferinte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu