miercuri, 14 aprilie 2010

Mancare de rosii cu carne de orice pasare ,de vitel,porc,vanat,peste etc.


300-400g carne ,o ceapa,100ml ulei,25g faina,250ml suc de rosii,7-8 rosii coapte,patrunjel,telina frunze,sare si piper.

Carnea se taie cubulete,doar daca este de porc sau vita,daca este pui se lasa bucatile intregi(copane,aripioare etc.) si impreuna cu ceapa taiata marunt se prajesc in ulei pana cand carnea se coaguleaza la suprafata.Dupa aceea se freaca faina cu sucul de rosii,adaugat cate putin sa nu se formeze cocoloase si se toarna peste carne.Se lasa sa fiarba cateva clocote,ca sa se lege sosul,apoi se potriveste gustul cu sare,se adauga o frunza de telina si rosiile taiate felii mai mari sau daca rosiile sunt mici se lasa intregi.Mancarea se tine la cuptor 15 minute,ca sa fiarba rosiile,fara sa se terciuiasca,si sa se ridice uleiul.Facultativ,se pune in sos o lingurita de zahar si se adauga putina sare,daca mai este nevoie.Cand se serveste se presara cu patrunjel tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu