sâmbătă, 3 aprilie 2010

Snitel parizian


2 snitele mai mari(sau cate sunt necesare),2 felii subtiri de sunca slaba,2 felii de cascava(nu foarte groase),faina,ou,pesmet si untdelemn.

Carnea de vitel(capac,pulpa) se taie in felii de 1cm grosime(fara pielite);acestea se bat cu ciocanul de carne pana cand capata o suprafata de doua ori mai mare decat cea a unui snitel obisnuit si grosimea de jumatate de cm sau chiar mai putin

Feliile se potrivesc sa aiba doua laturi mai lungi;se vor indoi in jumatate si la mijloc se vor introduce o felie d sunca si una de cascaval,taiate in asa fel incat sa intre in intregime intre jumatatile de carne.
Snitelele se trec apoi prin faina,ou,si pesmet.Se bat apoi intre palme ca pesmetul sa se lipeasca numai cat este necesar,iar restul sa cada(sa nu se arda in tigaie)

Tigaia se infierbanta fara grasime 2-3 minute,la foc mijlociu,apoi se toarna untdelemnul care se va infierbanta in cateva secunde.Se aseaza imediat bucatile de carne,care se vor intoarce dupa 2 minute,ca sa se coaguleze repede pe ambele parti si apoi se rumenesc cat este necesar

Snitelul parizian se poate prepara,la fel,din piept de pui sau de curcan,feliile se bat putin,arajandu-le si prajindu-le la fel.Sunca se poate inlocuicu felii de creier fiert sau prajit.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu