duminică, 11 aprilie 2010

Supa de rosii


Carne cu mult os,de pui,de vaca sau vitel aproximativ 300g,morcov,patrunjel,ceapa(toate 250g,jumatate de litru de suc de rosii,40g orez,telina si sare

Supa de rosii se poate prepara in mai multe feluri.Carnea taiata in bucati se pune in 2litri de apa rece cu o lingurita de sare si se lasa sa fiarba,la foc mic,circa o ora,daca este carne de vitel sau de vaca si apoi se adauga zarzavatul taiat in sferturi si ceapa.Daca este carne de pui se pune 1 litru si jumatate de apa rece,zarzavatul se adauga imediat,dupa ce a dat apa in clocot.Cand toate sunt fierte ,se scoate zarzavatul,sau numai o parte,se pune sucul de rosii si orezul,apoi se amesteca bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.Se fierbe inca 30 de minute ca sa se inmoaie orezul.Daca supa este prea deasa,se mai completeaza lichidul cu apa sau cu suc de rosii,ca sa rezulte 2 litri de supa,se sareaza dupa gust,sau se pune o lingurita de vegeta.Pentru aroma,se pun frunze de patrunjel si o mica frunza de telina,tocate.Daca nu a fost carnea grasa,se pun cateva bucatele de unt sau o lingura de ulei,dupa ce supa s-a luat de pe foc.
Se serveste ca atare,sau se drege cu 2 galbenusuri batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu un galbenus si 100 ml smantana sau iaurt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu