marți, 20 aprilie 2010

Omleta cu ciuperci



4-5 oua,50g unt,50ml ulei,sare,piper,100g ciuperci,o ceapa,marar,patrunjel,50g branza telemea rasa sau cascaval ras

Ciupercile bine spalate,se taie in felii subtiri.Ceapa taiata marunt se caleste cu o lingura de ulei,un minut,la foc mic,apoi se adauga ciupercile,un varf de lingurita de sare si piper,lasandu-se sa fiarba acoperite,pana cand scade complet apa ce o lasa(se adauga cate putina apa si se inmoaie,daca este necesar).Se aromeaza cu frunze de marar si patrunjel taiat marunt.Se pastreaza acoperite.Omleta se pregateste ca si cea simpla,coapta in tigaie mijlocie de clatite,avand grija sa nu fie mai groasa de 2cm(deoarece se va indoi in jumatate si,daca este groasa se va rupe).Se prajeste numai pe o parte.Se rastoarna cupercile peste ea,se impatureste in jumatate si se lasa sa alunece pe o farfurie,se presara cu branza rasa sau parmezan ras si se serveste calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu