marți, 13 aprilie 2010

Tocana de miel cu smantana


300-500g carne de miel,50-80ml ulei,cca 80g ceapa,100ml smantana,25g faina,lamaie,boia,marar,patrunjel,sau tarhon taiat marunt,sare si piper.

Ceapa,taiata marunt,se caleste in ulei,un minut,la foc mic.Se adauga carnea taiata in bucati mai mici si se amesteca ca sa se prajeasca putin la suprafatamapoi se presara cu o lingurita rasa de sare si se pun 3-4 linguri cu apa.Carnea se lasa sa fiarba la foc mic,acoperita,adaugand cate putina apa,cand scade lichidul,ca sa nu se arda ceapa si amestecand din cand in cand,pana cand se inmoaie bine.Cand carnea este bine fiarta,se freaca faina cu putina apa,adaugata cate putin la inceput,ca sa nu se formeze cocoloase,apoi se toarna in sos,completand cu apa cat este necesar(sa cuprinda bucatile de carne),se lasa sa fiarba cateva clocote si daca este prea gros se mai dilueaza cu putina apa.Dupa cateva clocote,cratita se ia de pe foc si mancarea se presara cu cate o lingurita cu varf din orice verdeata,cu fiecare va avea alt gust.Se amesteca,cat este fierbinte,cu smantana batuta bine cu o lingura de apa rece,apoi se potriveste gustul cu sare si putina zeama sau sare de lamaie,sau cu cateva picaturi de otet.Pentru culoare se incalzesc 1-2 linguri de ulei,in care s-a pus un varf de cutit de boia dulce de ardei,fara sa se infierbanteze,se desarta peste mancare.
Tocana se serveste cu piure de cartofi,cartofi natur,cu garnitura de orez,sau cu mamaliguta calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu