marți, 27 aprilie 2010

Sos picant


30-50ml ulei sau alta grasime,o ceapa,150-200ml vin acrisor,100ml suc de rosii,o lingurita de mustar,25g faina,300ml apa,sare ,piper,ienibahar,cimbru,dafin,scortisoara nemacinata,cuisoare.

Acest sos trebuie sa contina arome cat mai puternice si neaparat vin.Se poate pune dupa gust din toate.Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea pe foc mic,numai un minut,ca sa-si dezvolte aroma,apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute,la foc mic.Dupa aceea se adauga faina diluata cu vinul si cu celelalte.Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote,ca sa se lege cu faina si apoi se sareaza.Daca este prea gros,se dilueaza cu apa,vin sau suc de rosii,dupa gust.
Se serveste cu snitel natur din orice carne,escalop de vitel,ficat prajit,chiftele,rulada de carne etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu