marți, 20 aprilie 2010

Legume cu rosii


1kg legume fierte;fasole verde,cartofi,dovlecei,varza etc,500g rosii,50g unt sau ulei,150ml smantana,50g pesmet,marar si patrunjel taiat marunt,sare,piper si 20 g zahar.

Pesmetul se rumeneste in tot untul sau uleiul un minut,la foc mic.Intr-un vas termorezistent,uns cu unt sau alta grasime,se aseaza jumatatea din cantitatea de legume fierte,peste ele se adauga jumatate din cantitatea de rosii taiate in felii de 1 cm grosime si se presara cu jumatate din cantitatea de zahar,sare,piper,marar,patrunjel si jumatate din cantitatea de pesmet.Se pun apoi,restul de legume,rosii si celelalte ingrediente in aceeasi ordine.Preparatul se da la cuptor cu 15-20 minute inainte de servire,ca sa fiarba rosiile si sa se ridice grasimea.Cand se scoate din cuptor,se toarna smantana deasupra,dupa ce a fost batuta bine cu lingura(se poate si fara smantana)
Se servesc fierbinti din vasul in care au fost coapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu