luni, 5 aprilie 2010

MANCARICA CU CIUPERCI SI FICAT


200g de ficat de vitel,porc sau pasare,jumatate kg de ciuperci(orice varietate),100ml vin,200ml suc de rosii,80g ceapa,100ml ulei,marar,patrunjel,20ml zeama de lamaie,o lingurita sare,piper.

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei,timp de doua minute,apoi se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii mai groase,vinul,sucul de rosii,sarea,un varf de cutit de piper,frunze de marar,patrunjel taiat marunt si zeama de lamaie.Se fierb acoperite 30 de minute,pana cand se inmoaie bine.Ciupercile spalate lasa multa apa,dar se fierb pana cand aceasta scade la nivelul lor.Se pot fierbe si la cuptor,tot acoperite,pana ce scade apa si ramane un sos care sa le cuprinda.

Ficatul se taie,in felii de 2 cm grosime si 4-5 centimetri grosime.Feliile se presara cu putin piper,se trec prin faina si se prajesc.Ficatul prajit se aseaza pe platou,se presara cu putina sare si se serveste imediat,cu mancarea de ciuperci calda in jur,ca fel intai sau fel doi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu