marți, 13 aprilie 2010

Mancare de cartofi cu carnat afumat


200g carnat afumat,800g cartofi,ceapa,50ml ulei sau alta grasime,boia dulce,piper,patrunjel sau marar si sare.

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei,se pune apoi un varf de lingurita de boia dulce de ardei sau o lingurita de pasta de ardei,se amesteca si imediat se adauga carnatul taiat in felii de 1cm grosime.Cand clocoteste apa,se adauga cartofii taiati in sferturi,se completeaza apa pana la nivelul cartofilor,se sareaza si se pune un varf de cutit cu piper.Se lasa sa fiara acoperiti circa 20 minute,ca sa se inmoaie.Sosul nu se ingroasa cu faina,va fi foarte gustos cu aroma de afumatura.Cand se ia mancarea de pe foc,se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt.
La fel,cartofii se pot pregati si cu costita sau alta carne afumata care se fierbe inainte,pana cand se inmoaie bine,apoi se stinge cu apa si se adauga cartofii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu