luni, 12 aprilie 2010

Rata cu masline


O rata de marime medie,o ceapa mare,250 ml suc de rosii,100ml vin alb sec,100ml ulei,150g masline,o foaie de dafin,25g faina,o lingurita rasa de mustar,3-4 felii de masline,piper si sare.

De la rata se aleg numai partile carnoase,picioarele,pulpele,aripile taiate cu piept in jur,pieptul taiat in jumatate,pe lungime si apoi in jumatate pe latime.Ceapa taiata marunt sau rasa fin se caleste in ulei,la foc mic,pana cand devine lucioasa,fara sa se ingalbeneasca,dupa aceea se pun bucatile de carne,amestecand ca acestea sa se infierbanteze bine si se adauga putina apa si un praf de sare.Se lasa sa fiarba acoperit,cca 30 min la foc mic,completand lichidul pentru a nu se arde ceapa.Se pun apoi maslinele,feliile de masline(fara coaja alba care este amara),mustarul,sucul de rosii,vinul si apa cat sa cuprinda carnea si maslinele.Se lasa sa fiarba in continuare acoperite,la foc mic,sau la cuptor,pana cand se inmoaie carnea.Carnea de rata fierbe in cca 1 ora -1ora si jumatate.Cand este gata,se freaca faina cu putina apa rece si se adauga in sos,lasana sa fiarba cateva clocote ,ca sa se lege.Se sareaza,daca este nevoie,potrivind gustul cu suc de rosii sau zeama de lamaie.
Mancarea se serveste rece,de aceea sosul nu trebuie sa fie prea gros,caci prin racire se mai ingroasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu