duminică, 11 aprilie 2010

Saramura de peste


10-12 pesti mici de cca 150-200g fiecare,pot fi si bucati dintr-un peste mai mare,se vor aseza prima data pe partea cu pielita(biban,rosioara,caras etc.) curatati de intestine si branhii,insa nu de solzi,se spala,lasandu-i intregi.Se sterg bine la suprafata cu un servet de hartie.Intr-o tava de tabla nesmaluita,se pune un strat de sare de 2-3 mm si se aseaza pe plita foarte fierbinte (la aragaz se pune un disc din metal peste flacara si apoi se aseaza tava.Se lasa sa se incinga,se aseaza pestii pe sare,unul langa altul,lasandu-i fara sa se intorca pana cand se rumenesc(cca 10 minute),apoi se pot intoarce pe partea cealalta.Daca sarea nu este foarte firbinte,sau pestii se aseaza uzi,acestia nu se coaguleaza imediat la suprafata si vor absorbi prea multa sare.Cand sunt prajiti,pestii se pun pe o planseta,li se indeparteaza solzii cu un cutit ascutit(in directia inversa asezarii lor) si fara sa se mai spele se aseaza intr-un platou,turnandu-se peste ei apa fierbinte cat sa-i cuprinda,apa se va sara suficient de la sarea ramasa pe ei.In saramura se adauga 2-3 bucatele de ardei iute.Ardeiul iute se poate inlocui cu cativa catei de usturoi.Se mai adauga si o crenguta de cimbru sau patrunjel proaspat.
Se serveste cu mamaliguta calda ca fel intai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu